no boost in first gear? - Chevy Cobalt SS Forum : Chevrolet Cobalt SS Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 05-19-2010, 12:05 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 43
Send a message via AIM to vdizz
no boost in first gear?

i have an 09 ss tc and i have only put on a hahn cai and hahn full catback exhaust, and the last month or so I have no boost in firstgear. What do i do? My dealer says i have to pay 100$ to get it ran on a diagnostic machine and if it was caused from either they probably won't touch it. SO i was wondering of what peoples thoughts are, and if you think it could be caused by either aftermarket part. I do not think so but they may try to tell me it is and I want to be prepared.
vdizz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-24-2010, 01:23 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 43
Send a message via AIM to vdizz
anyone knowledge?
vdizz is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 06-02-2010, 11:52 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 43
Send a message via AIM to vdizz
helppppppppppp
vdizz is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 06-02-2010, 05:28 PM
The HepKitty
 
LittleMT's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,329
let me ask you this.... after installing the CAI and Catback, did it ever have boost in 1st for a little while and then after sometime it now has no boost in 1st? Or did the problem happen immediately after one of these installs? And, is the car throwing any CEL's?

...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

the Bop that never Stopped...
Chantilly Lace - The Rolling Rockabilly Jukebox..
LittleMT is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 06-02-2010, 07:31 PM
Super Moderator
 
skoal*boy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fort Bragg NC
Posts: 1,639
Garage
someone else had this problem

here you go!


https://www.cobaltss.com/forums/showt...ighlight=boost

Last edited by skoal*boy; 06-02-2010 at 07:39 PM.
skoal*boy is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 06-28-2010, 11:58 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 43
Send a message via AIM to vdizz
LittleMT, I don't think i had this problem until after i got the cai and catback, however i don't recall checking. But the car feels a lot different in the lower gears now and im kinda worried. I don't get any CELs. But my dealership wants 100 to diagnose this and idk if its worth it if they are going to say its my exhausts fault and that they won't cover it. and blah blah blah you know, but i really need to fix this, thanks!
vdizz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Cobalt SS Forum : Chevrolet Cobalt SS Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no boost in 1st gear RandomFoundation Problems/Dealer Service 12 02-12-2010 11:03 AM
Slow boost. No boost. Intermittant no boost frstgrdedropout Problems/Dealer Service 3 10-19-2009 11:40 AM
No boost (supercharged) through 1st gear? hockeyt General Discussion 0 05-26-2009 06:32 PM
First gear... Iroc Problems/Dealer Service 10 09-12-2005 04:53 PM
1st Gear Boost Problem Yellow05SS General Discussion 22 06-22-2005 04:52 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome