Is anybody else having this issue? - Chevy Cobalt SS Forum : Chevrolet Cobalt SS Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 12-20-2011, 07:05 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Is anybody else having this issue?

I have a 2005 cobalt ss. Every once in a while my car will not start, but the engine won't even crank like it's trying to start. I can turn the car on, so I don't think it's anything electrical, but the engine itself won't start. If I leave it alone for about 10-15 minutes it will start right up like nothing ever happened. This only happens every few months or so and has only happened a handful of times since the I started driving the car in 2007 (It was bought new by a family member, but it never did this before it was mine).

Has anybody else had anything similar happen? If so, what caused it? Any help anyone can offer will be appreciated. It happened again this morning and it's really starting to irritate me.
rpike is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 12-20-2011, 07:09 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Sorry if there is already a thread for the same thing. I've looked but I didn't see one.
rpike is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 12-20-2011, 09:17 PM
Contributing User
 
kromko52's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Scranton, Pennsylvannia
Posts: 190
Send a message via AIM to kromko52
does this happened when ur fuel tank is real low or doesnt it matter?

435whp 402tq with the HAHN RACECRAFT SUPER 20G TURBO KIT
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
kromko52 is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 12-21-2011, 06:14 AM
Super Moderator
 
skoal*boy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fort Bragg NC
Posts: 1,639
Garage
a wire might be loose on the starter, and when you get out of the car it moves it just engouht to start it...

I was beat by RKRamos.
skoal*boy is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 12-21-2011, 07:01 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by kromko52 View Post
does this happened when ur fuel tank is real low or doesnt it matter?
It doesn't matter. It's completely random.
rpike is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 12-21-2011, 07:04 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by skoal*boy View Post
a wire might be loose on the starter, and when you get out of the car it moves it just engouht to start it...
We've actually thought of that and have tried just moving the car and then starting it, but it doesn't help. It will start after 10-15 min with or without the car moving at all.
rpike is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 12-29-2011, 02:29 PM
Contributing User
 
kromko52's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Scranton, Pennsylvannia
Posts: 190
Send a message via AIM to kromko52
hmmmm

435whp 402tq with the HAHN RACECRAFT SUPER 20G TURBO KIT
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
kromko52 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 01-01-2012, 10:50 AM
Super Moderator
 
skoal*boy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fort Bragg NC
Posts: 1,639
Garage
lol............... I have no idea what that could be.

I was beat by RKRamos.
skoal*boy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Cobalt SS Forum : Chevrolet Cobalt SS Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ac issue. LArallycobaltss Problems/Dealer Service 1 07-21-2011 09:34 AM
Clutch issue Michaelfm Problems/Dealer Service 8 10-16-2009 11:53 AM
new clutch issue phatnackySS General Discussion 1 09-22-2009 10:54 AM
Overheat issue Wife's Red SS Problems/Dealer Service 8 10-16-2008 08:40 PM
New issue... EXHAUST LittleStealthSS Problems/Dealer Service 11 03-01-2006 08:39 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome