SES light - Chevy Cobalt SS Forum : Chevrolet Cobalt SS Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 04-29-2005, 01:11 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 156
SES light

the ss now has a little over 2000 miles. i changed the oil @1600 miles. today the SES light came on , took it to the dealer............luckily it was only the mass air sensor that had worked itself loose and came unplugged some how or another.......sheeeewwww...had me worried for afew minnutes
Ronnie Pendergrass is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 04-29-2005, 01:17 AM
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 61
Just wondering. What kind of oil di you use?
cnr69 is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 04-29-2005, 09:22 AM
Senior Member
 
CoBIZZLE's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Jackson, Tenn.
Posts: 8,648
Send a message via AIM to CoBIZZLE
Yeah Id be prettty ticked too! Just curious, you said it somehow worked itself loose, how hard do you drive that thing man? LOL Or do you think it just happened to come off or what, cause that could be somethin people might need to watch out for!
CoBIZZLE is offline  
 
post #4 of 15 (permalink) Old 04-29-2005, 01:50 PM
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 15
7 quarts of Mobil 1 Synthetic is what it calls for
MrCleanY0 is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 04-29-2005, 02:18 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 156
I used MObil 1 5W-30 and a Wix filter(thats what is on the oil cap.... I would guess it was factory filled with Mobil 1), as for the seven quarts, if i read correctly it only calls for 5 quarts. <---correct me if i am wrong so i can add the two extra quarts. As for the sensor coming loose it was just something that worked itself loose. It came on once and i scanned it with my OBD scanner and it said "description unavailable" So i just cleared the code and drove the car somemore and after about 4-5 hours it came back on so i just to it back to the dealer and they are the ones who told me it was just a sensor loose, maybe just a lazy person somewhere along the line just didnt push it in all the way. Ohh well no harm no foul!!!

Last edited by Ronnie Pendergrass; 04-29-2005 at 02:22 PM.
Ronnie Pendergrass is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 04-29-2005, 06:30 PM
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,187
Quote:
Originally Posted by Ronnie Pendergrass
I used MObil 1 5W-30 and a Wix filter(thats what is on the oil cap.... I would guess it was factory filled with Mobil 1), as for the seven quarts, if i read correctly it only calls for 5 quarts. <---correct me if i am wrong so i can add the two extra quarts. As for the sensor coming loose it was just something that worked itself loose. It came on once and i scanned it with my OBD scanner and it said "description unavailable" So i just cleared the code and drove the car somemore and after about 4-5 hours it came back on so i just to it back to the dealer and they are the ones who told me it was just a sensor loose, maybe just a lazy person somewhere along the line just didnt push it in all the way. Ohh well no harm no foul!!!
WOW man that was lucky nothing was seirously wrong.



87camaroPA is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 05-01-2005, 09:12 PM
 
Join Date: May 2005
Posts: 54
Quote:
Originally Posted by MrCleanY0
7 quarts of Mobil 1 Synthetic is what it calls for
7 quarts? Seems a bit much
Adam is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 05-02-2005, 01:20 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 156
Well it was too good to be true!!! the light came back on today, it is throwing......... P0603 which is the "Powertrain Control Module Keep Alive Memory(KAM)" Any ideas what this might be?
Ronnie Pendergrass is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 05-02-2005, 05:31 PM
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,187
Quote:
Originally Posted by Ronnie Pendergrass
Well it was too good to be true!!! the light came back on today, it is throwing......... P0603 which is the "Powertrain Control Module Keep Alive Memory(KAM)" Any ideas what this might be?

WHAT!?!?!?! Hummm...... well that sucks what the hell is going on?



87camaroPA is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 05-02-2005, 10:49 PM
Senior Member
 
CoBIZZLE's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Jackson, Tenn.
Posts: 8,648
Send a message via AIM to CoBIZZLE
I dont know but the term "POWERTRAIN CONTROL MODULE" sounds serious. If it was me I would get back to the dealer ASAP!!

And the term keep alive memory, if it has any similarity to audio, sounds like it MIGHT be losin constant power somehow. Cause when a radio doesnt "live" power or constant power then it loses its memory: settings, preset stations, etc. Dont take my word for it, just a thought.

Last edited by CoBIZZLE; 05-02-2005 at 10:51 PM.
CoBIZZLE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Cobalt SS Forum : Chevrolet Cobalt SS Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome