07 SS/SC New Bombz intake and getting check engine light.... first mod, help! - Chevy Cobalt SS Forum : Chevrolet Cobalt SS Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 01-21-2010, 03:05 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
07 SS/SC New Bombz intake and getting check engine light.... first mod, help!

Ok so i installed a bomz intake that i got off ebay. i put it on, fired the car up, and it ran awesome and sounded sweet. the CEL didnt go off while driving about 15 miles to work but did when i took the car out for lunch. now im trippin.
what could be going on here?
everything looks correct in there so i'm at a loss for what the problem is. i've heard several things about this but just wanted to get a lil extra input from you guys.
thanks in advance!
DubC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 01-22-2010, 05:01 AM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: St Petersburg,FL
Posts: 17
i will guess the car is running lean or rich because of the intake, or a vaccum leak.
or i could be 100% WRONG. and that won't be new with me...

if you want something else, performace speaking, get it and at the tune it and they will make every thing run like it should, even you can run catless and still no CEL.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
this-is-it-ss-05 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 01-22-2010, 09:29 AM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
ok, took her to autozone, got the code cleared. It was the "running rich" code p0172 i beleive. I don't think there is anything else i can do to fix that condition other than going back to stock intake.

If someone tells me something i can do to make that stop and still not void any warranties, i'd do it. Otherwise, im going back to stock and i'm done putting any mods on this car.
I HATE check engine lights. I don't drive cars with the CEL on. Bothers me. Plus the car runs like monkey piss with that intake on. stock was so much better
DubC is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 01-22-2010, 03:42 PM
Super Moderator
 
skoal*boy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Fort Bragg NC
Posts: 1,639
Garage
whats why i dont buy any car parts off of ebay.
skoal*boy is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 01-23-2010, 01:42 PM
Contributing User
 
One-Bullet-Banta's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Austin, TX
Posts: 451
bombz isnt a good intake, they throw stuff together and dont test it, spend the extra money and get it from a copany thats been around, injen, aem, k&n... list goes on

09 White LSD 4 Door SS
GMPP Stage Kit
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Hahn intake, charge pipes, and cat back
ttr motor mount, CIA downpipe
One-Bullet-Banta is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 01-25-2010, 11:47 AM
Contributing User
 
U8_mY_g00ch's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Phoenix, Az
Posts: 414
It's the MAF placement. You can try unplugging your battery for about 15 minutes. When you reconnect it, the light will be off. Your computer needs to learn the new airflow coming in.

If that doesn't work, I'd recommend taking that filter that came with it, and doing the Airbox Mod. It may not look as cool, but you will still get the same effect (Sound, Performance)

Just my .02

2007 SS/SC
O T T P TVS Stage 3 w/ 2.9" & 80# inj., ZZP 3" CAI, ZZP Stainless Mid-Length Header w/ 3" Catted DP, ZZP Stainless 3" Magnaflow Cat-Back, O T T P Heat Exchanger, Opt B, TTR Upper Engine Mount
U8_mY_g00ch is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 01-28-2010, 12:19 PM
Contributing User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 46
The MAF answer is correct, the computer will learn to a point, but if the code keeps coming back you will need a tune to calibrate the MAF to the airflow of the intake, and by it running rich I suspect your new intake is not flowing that well or the MAF location is wrong. Almost everytime I have seen an intake related code it is lean. 2 cents.
6541vfg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Chevy Cobalt SS Forum : Chevrolet Cobalt SS Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check engine light after new intake 2005yellow2.oSS Performance Modifications 5 09-20-2007 03:32 PM
check engine light on HELP! zrated89 Problems/Dealer Service 5 08-27-2007 05:19 PM
AEM Cold Air Intake Throwing Check Engine Light Cel Josh Performance Modifications 7 05-18-2006 11:32 AM
Check Engine Light Again BizoCG General Discussion 16 06-29-2005 08:05 AM
Check-Engine Light Came On BizoCG General Discussion 18 06-06-2005 07:21 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome