Cobalts SS banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #1
Hi gang.
My 05 SS has a huge bog after it sits all day at work. I work off a bussy street and i need to pull out and get on it car revs fine in 1st but sone as a stift in to 2nd it will bog untill the RPM's fall to 2200-1500 then bam its off with a normal acelleration.
If i shift slower it not as bad but allways there. I don't notice it in the morning but i pull out of my driveway slower then works. once in second it's fine if i come to a stop and then go it's fine or if it's run for 5 m9inutes before i leave it's fine.

Anyone else have this problem?

Maybe air in the fuel rail? but i would think it be pushed out before i get the 60 feet to the road and it will winde right up in 1st.

44
 

·
Registered
Joined
·
86 Posts
I agree, let it warm up before you go. Also it will help the vapor to run throught your rail so you dont get vapor lock. just good practice to warm the car before you start off.
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #4
I don't think it the temp it happen only in the summer i've checked water temp and at 98 it still did it granted that's still only 1/2 normal but that plenty.
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
Can you explain this for me ?

iso said:
it's cuz the car has a weak spot in the master slave for the clutch that causes this.
I have noticed this my self it seems to happen only if you punch it.
Could it be a sign of a failure thats waiting to happen?
 

·
Registered
Joined
·
4,083 Posts
Coblasts said:
I have noticed this my self it seems to happen only if you punch it.
Could it be a sign of a failure thats waiting to happen?
no, you shouldn't worry about it failing. it's just gm's way of cutting corners on the car. the cobalt cup cars solve this problem by using a corvette slave, so even gm knows the stock one is crap.
 

·
Registered
Joined
·
188 Posts
44dwarf said:
I don't think it the temp it happen only in the summer i've checked water temp and at 98 it still did it granted that's still only 1/2 normal but that plenty.

I have the exact same problem, it didn't seem to do it in the winter. I get the jerking (bucking bronco) effect on cold summer starts shifting into 2nd gear. After around 3-5 minutes of driving all is fine.
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #10
I only get it once and only if it's sat in the sun awhile.
It will go right to red line in 1st, but shift and bog.

It's got nothing to do with the clutch slave.

Glad to see it's not just mine.

Anyone have troubles with the drives rear wheel bearing going out in 23,000?

44
 

·
Registered
Joined
·
4,083 Posts
1 - 11 of 11 Posts
Top