Cobalts SS banner

1 - 20 of 32 Posts

·
Registered
Joined
·
1,333 Posts
Discussion Starter #1
so yesterday i was driving around with my roommate and we are just cruising and a third gen taurus (96-99) floors it from behind me and does a flyby. so the light in front of us turns red and we both are in front. so i figure he wants to race me so when it turns green we both launch and some very surprising results occured to me. there were about three red lights in a row about an 1/8th of a mile apart so we could never really get into third, but all three races had the same result. it was very even in first gear, but once we got into second i started to pull away. this taurus had a dual exhaust, and we stopped at a light and i asked him what mods he had, and all he said was an intake. so i was just wondering what kind of engine this probably had, and what its hp and tq #'s would be. i was just very surprising to have it hang with me so well in the beginning. ok thanks, and sorry about the long post.....
 

·
Registered
Joined
·
143 Posts
sounds like an SHO
 

·
Registered
Joined
·
201 Posts
yeah, sound like a SHO which has a 4.3L V8 in it.....still high 15 second cars though, sounds like you need to work on launching
 

·
Registered
Joined
·
1,333 Posts
Discussion Starter #4
oh ok thanks, yeah i could work on launching a little, but my clutch seems to be slipping recently, so i dunno....
 

·
Registered
Joined
·
784 Posts
oh ok thanks, yeah i could work on launching a little, but my clutch seems to be slipping recently, so i dunno....
how many miles, the clutches in the cobalts are stonger than you think from factory, when i launch iuse the clutch alittle bit so i dont stall. this is probaly not a goos thing anybody have any suggestions.
 

·
Registered
Joined
·
1,333 Posts
Discussion Starter #6
i have about 23K miles.
and it only does it every once in a while to.
sometimes it pulls hard all the way through 1st
 

·
Registered
Joined
·
4,083 Posts
try bleeding your clutch. we blead my friend's rl when his clutch started to slip and nothing but air came back for the first few pumps.
 

·
Registered
Joined
·
1,333 Posts
Discussion Starter #8
thanks iso, ill try that
 

·
Registered
Joined
·
2,649 Posts
try bleeding your clutch. we blead my friend's rl when his clutch started to slip and nothing but air came back for the first few pumps.
how many miles did the rl have on it before you bled the clutch? My balt seems to have a little bit of a slip in it, not very noticable, but if you pull hard from a launch, it seems that it slips slightly. (only 5500 miles so far)
 

·
Registered
Joined
·
1,333 Posts
Discussion Starter #10
yeah john thats what mine is doing. its only sometimes, but its been doing it for a while.

ill try bleeding the clutch and get back to you.
or you can try it and get back to me.
whoever does it first
 

·
Registered
Joined
·
2,649 Posts
sounds like a plan.
 

·
Registered
Joined
·
2,649 Posts
hey, this may sound stupid, but i think it may be plausible. When it is cold, and you first drive your car for the day, the clutch wants to slip. But when it warms up, (clutch lining get 'sticky') it engages better = no slip.... hmmm... maybe im thinking too much...
 

·
Registered
Joined
·
201 Posts
hey, this may sound stupid, but i think it may be plausible. When it is cold, and you first drive your car for the day, the clutch wants to slip. But when it warms up, (clutch lining get 'sticky') it engages better = no slip.... hmmm... maybe im thinking too much...
My SRT always slips the first time i engage it on a cold morning, after that it works flawlessly
 

·
Registered
Joined
·
91 Posts
i hate SLO drivers. they're all cocky. i waste them everytime i come across one. i know it hurts their ego when a big ol' SUV lays a beating on them. :D i work with 3. i've beat 2 of them, the 3rd is special. we've got money riding on it, but it hasn't happened yet.
 

·
Registered
Joined
·
4,083 Posts
how many miles did the rl have on it before you bled the clutch? My balt seems to have a little bit of a slip in it, not very noticable, but if you pull hard from a launch, it seems that it slips slightly. (only 5500 miles so far)
there were only a few thousand miles on it. i just don't think our clutches are properly blead from the factory.
 

·
Registered
Joined
·
4,083 Posts
i hate SLO drivers. they're all cocky. i waste them everytime i come across one. i know it hurts their ego when a big ol' SUV lays a beating on them. :D i work with 3. i've beat 2 of them, the 3rd is special. we've got money riding on it, but it hasn't happened yet.
those sho's are definately highway queens though. we topped my buddies out at well above 160
 

·
Registered
Joined
·
2,649 Posts
quiet possibly, mine seems to just not have the right feel... you have to let out too much to get it to engage
 

·
Registered
Joined
·
2,649 Posts
in your sig, it says "custom valve tap" what does that mean, please enlighten me.
 

·
Registered
Joined
·
1,333 Posts
Discussion Starter #20
btw how hard is it to bleed a clutch?

ive bled brakes but never a clutch
 
1 - 20 of 32 Posts
Top